Exeron - Германия

Обемни електроерозийни машини и HSC обработващи центри

Фирма Exeron е водещ немски производител на машини за HSC (високоскоростно фрезоване ) и EDM ( обемно електроерозийни машини ). Те се отличават с високо прецизна механична конструкция оптимизирана по метода на крайните елементи ( FEM ). Основните конструктивни детейли на машината са изработени от минерал бетон, който се отличава с много добро абсорбиране на вибрациите и нисък температурен коефициент. Директно задвижване на осите с високомоментни безчеткови мотори, директно измерване на преместването с  Heidenhain линии са гаранция за висока динамика и прецизност при експлоатация на машините.

Серията HSC-фрез машини включва пет големини с високо обортни шпиндели с 42 хил. оборота в минута и мощност от 10 до 25 Kw. Машините могат да бъдат с три, четири или пет напълно управляеми оси и много допълнителни опции. Те са идеалният избор за изработка на медни и графитни електроди, високо прецизни и сложни детайли във формообразуването и серийното производство.

Серията EDM включва пет различни големини от последно поколение Exopuls+, гарантиращ минимално износване на използваните електроди, интуитивното диалогово управление MF20 и в комбинация с TFT touchscreen, осигуряват много лесна, бърза и прецизна работа с машината.